Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@14:51:29 GMT

مرمت مسجد دروازه دزفول به کجا رسید؟

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۷۲۷۵۱

مرمت مسجد دروازه دزفول به کجا رسید؟

معاون میراث‌فرهنگی مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان گفت: مرمت مسجد دروازه دزفول پیشرفت خوبی داشته و مرحله اول مرمت آن به طور کامل به اتمام خواهد رسید.

به گزارش ایسنا، «مرجان شوشتری» اظهار کرد: مسجد تاریخی دروازه دزفول یکی از بناهای ارزشمند تاریخی و ثبت‎ شده در فهرست آثار ملی ایران است که با تأمین اعتبار از سوی هیئت امنای این مسجد و نیز خیرین محل تحت نظارت میراث فرهنگی در حال مرمت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی عمده‎ترین مشکل این بنا را رانش دیوار شرقی آن در طول زمان برشمرد و افزود: این دیوار منفرد حدود 60 سال قبل دچار رانش شد و در همان زمان با اجرای دیوار آجری رفع خطر شد. 

شوشتری گفت: کل دیوار را مستندنگاری و مصالح قدیم و تزئینات آن همانند کاشی‎ها را تفکیک، دسته‎بندی و کدگذاری کردیم و تصمیم بر آن شد تا دیوار براساس الگوی اولیه آن اجرا شود. 

او با اشاره به این ‎که طی سال‎های گذشته در بخش‎های زیرین دیوار شرقی سنگ‎هایی با ارتفاع یک متر کار شده‎اند، گفت: با توجه به مصوبه شورای فنی استان مبنی بر جازنی و مرمت موضعی، دیوارهای داخلی و بیرونی تحت این مصوبه مرمت شده‎اند که مهم‌ترین این اقدامات حذف سنگ‎های جدید ازاره و مرمت دیوار براساس الگوی اولیه و با استفاده از آجر است. 

معاون میراث‌فرهنگی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان در خصوص دیوار بیرونی در جبهه غربی مسجد نیز اضافه کرد: بخش‎های فرسوده آجری مرمت کامل شد و به پایان رسید. 

او شروع این پروژه را از اسفند 96 دانست و گفت: پس از اتمام نمای دیوار شرقی فاز اول پروژه مرمت به طور کامل به اتمام خواهد رسید. 

شوشتری با اشاره به این‎ که مسجد دروازه دارای هفت حجره است، خاطرنشان کرد: در فاز بعدی مرمت هدف ما این خواهد بود که نظم خاصی به این هفت حجره بدهیم و آن‎ها را ساماندهی کنیم. 

در خور ذکر است مسجد دروازه دزفول واقع در محله قلعه این شهرستان، بنایی متعلق به اوخر دوره قاجار است که در تاریخ دوم اردیبهشت 1382 با شماره 8388 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام مرمت منطقه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۷۲۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد کیامهر ظهر یکشنبه در نشست توجیهی طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» که در قالب کارگاه آموزشی از سری برنامه‌های قرارگاه شهید آوینی با حضور ۵۰ نفر از مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان برگزار شد، با اشاره به اهمیت غنی‌سازی اوقات فراغت در سطح کانون‌های مساجد اظهار کرد: کانون‌های مساجد به عنوان گسترده‌ترین و مردمی‌ترین نهاد فرهنگی ظرفیت قابل توجهی در زمینه اوقات فراغت بر عهده دارد.

وی، با بیان اینکه مسجد پایگاه اجتماعی است، افزود: مساجد به‌عنوان یک کانون معنوی و مقدس نقش بی‌بدیلی در مبارزه و روشنگری در برابر هجمه سنگین دشمنان در جنگ شناختی، تعمیق معارف دینی و همچنین پاسخگویی به شبهات و سوالات نسل جوان دارد و در این بین ائمه جماعات بیش از سایر ارکان مسجد، وظیفه و رسالت دارند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان به اجرای طرح اوقات فراغت کانون‌های مساجد با شعار «مسجد، کانون نشاط» اشاره کرد و افزود: ایجاد بستر مناسب برای نزدیک شدن و انس گرفتن جوانان و نوجوانان با رشته‌های فرهنگی و هنری یکی از مهمترین اهداف پیش‌بینی شده در طرح اوقات فراغت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است.

کیامهر، بر ضرورت برنامه‌ریزی برای شناسایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی به متولیان طرح غنی‌سازی اوقات فراغت در کانون‌های مساجد تأکید کرد و یادآور شد: عملیاتی کردن فرامین رهبر معظم انقلاب به ویژه جهاد تبیین در راستای اعتلای سیاسی جامعه و ارتقای بصیرت سیاسی نسل جوان از دیگر بخش‌های طرح اوقات فراغت کانون‌ها است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان با بیان اینکه مخاطبان اصلی کانون‌ها را کودکان، نوجوانان و جوانان تشکیل می‌دهند، افزود: برقراری ارتباط خوب با نسل جوان باید محور برنامه‌های طرح اوقات فراغت کانون‌های مساجد باشد.

مدیرمسئول کانون شهید نجفی مسجد امام سجاد (ع) قروه در ادامه این نشست توجیهی، با تشریح فعالیت‌های اوقات فراغت حول محورهای فرهنگی، ورزشی، قرآنی، کتابخوانی و هنری عنوان کرد: این فعالیت‌های بایستی در قالب جشنواره و لیگ برای اعضای کانون تعریف شود و به صورت رقابتی در سطح کانون‌های مساجد استان توسعه یابد.

عزیزی با تاکید بر ترسیم چشم انداز برای توسعه فعالیت‌های کانون و مسجد بیان کرد: مسأله‌ای که لازم است مورد توجه مدیران کانون‌ها باشد، مسئله روش و اجرای آن است تا با جذب حداکثری جوانان و نوجوانان به مسجد، مسجد را به پایگاهی برای تربیت و کشف استعدادهای نسل امروز تبدیل کنیم.

در ادامه این جلسه روش اجرای طرح به صورت تیمی در بین مدیران کانون‌های مساجد استان به صورت آزمایشی اجرا شد.

کد خبر 6097207

دیگر خبرها

  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می‌شود
  • حضور ۵۰۰ نفر از کارکنان شهرداری دزفول در آب‌گرفتگی اخیر
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • قدمت «دروازه نفته» ممکن است به پیش از اسلام برسد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود