Web Analytics Made Easy - Statcounter

یعقوب زلقی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شخصی در محدوده محوطه تاریخی جندی‎شاپور (گندی‎شاپور) بدون کسب مجوز اقدام به حصارکشی با دیوار پیش‎ساخته دور زمین خود کرده در حالی که محوطه مذکور دارای عرصه و حریم مصوب است.

وی با بیان اینکه هرگونه فعالیت عمرانی در این محدوده ممنوع است، گفت: این شخص در خط حدفاصل عرصه و حریم با نصب دیوار پیش‌ساخته، منظر محوطه تاریخی را مخدوش کرده است لذا این موضوع برای جمع آوری دیوار از طریق مراجع قضائی در حال پیگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ایرنا جندی شاپور باستان که اکنون تنها بقایایی از آن در اطراف شهر دزفول بر جا مانده براساس مستندات تاریخی سر آغاز شکل گیری نخستین نظام نامه آموزش عالی در جهان است.
نخستین دانشگاه جهان به دستور شاپور اول ساسانی در این شهر تأسیس شد.
این دانشگاه در عصر ساسانیان در یکهزار و ۷۵۰ سال پیش، نخستین مرکز علمی جهان بود که رشته‌های پزشکی، فلسفه و نجوم در آن تدریس می‌شد.
سند بین المللی ثبت یکهزار و هفتصد و پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه جندی شاپور در فهرست بزرگداشت جهانی، سوم نوامبر ۲۰۱۷ در کنفرانس عمومی سالانه یونسکو در پاریس منتشر شد.
این رویداد یکی از بزرگترین دستاوردهای علمی و تمدنی کشور است چراکه بر اساس سند منتشر شده از سوی یونسکو، دانشگاه جندی شاپور به طور رسمی به عنوان نخستین دانشگاه و مرکز علمی جهان معرفی شده است.
شهر باستانی جندی شاپور با ۸۰۰ هکتار وسعت در ۱۲ کیلومتری شهر دزفول در مجاورت روستای اسلام آباد واقع است.
آثار برجا مانده این شهر در ۲۴ شهریور سال ۱۳۱۰ به شماره ۴۶ در ردیف آثار ملی کشور ثبت شد.
۷۲۷۸/۳۰۲۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دزفول میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۹۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب بوده و هیچگونه مجوز ساخت و ساز در محدوده این محوطه تاریخی صادر نشده است.

وی با بیان اینکه قلعه اولتان یکی از محوطه‌های تاریخی مهم استان اردبیل بوده و در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: تاکنون هفت فصل کاوش در این محوطه انجام یافته که نشان دهنده اهمیت آن است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل بیان کرد: با توجه به اهمیت قلعه اولتان، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل پیشنهاد تبدیل اولتان قالاسی به پایگاه ملی را به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده است و پیگیر اخذ مجوزهای لازم برای این مورد هستیم.

محمدی ادیب با اشاره به اینکه محوطه‌ها و بناهای تاریخی عرصه و حریم مشخصی دارند، ادامه داد: در مورد قلعه اولتان نیز عرصه و حریم آن در سال ۱۳۹۸ تعیین و در شورای حرایم کشور به تصویب رسیده است که بر اساس همان موارد مصوب، حفاظت از قلعه اولتان انجام می‌شود.

کد خبر 6097245

دیگر خبرها

  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • تشکیل پرونده قضایی برای سریال افعی تهران
  • تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار
  • تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال افعی تهران
  • تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال «افعی تهران»
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است